Interview, John Hendriks,

Deze maand hebben wij een interview met John Hendriks. Wij hebben met hem gesproken over zijn wedstrijd op de Vlietlanden en wat er allemaal bij komt kijken.

John, wat heb je als voorbereiding gedaan voor de wedstrijd?

TC-Wedstrijd Vlietlanden, 3D DIEPTEKAARTENJohn verteld dat hij samen met zijn partner de standen van de concurrenten heeft bekeken. Uit deze analyse werd duidelijk dat ze binnen de top derde kunnen vissen voor de eindstand van de TC. Daarmee maak ik ook gebruik van mijn andere sponsor 3d dieptekaarten (Jeroen van de Berg). Voorafgaande wisten we dat we binnen de sector van Pro-line moesten vissen, dit heeft te maken met de voorgaande wedstrijden waar we al op Shimano en Carp-connections hadden gevist. Uit deze informatie hebben we onze voorkeursstekken kunnen bestuderen in de hoop het juiste stek nummer te kunnen pakken. Door het bestuderen van de 3D dieptekaart konden ze goed zien welke plekken van het water diep of ondiep waren. Snelle informatie dus.

Heb je ook andere materialen gebruikt bij de wedstrijd?

Nee, John vertelde ons dat hij vertrouwen heeft in zijn materialen, deze materialen gebruikt hij ook bij de voorgaande wedstrijden. Vertrouwen hebben is voor ons gevoel erg belangrijk.  

Vertel eens hoe begon je de dag van de wedstrijd?

Natuurlijk eerst boodschappen gedaan, want tijdens de wedstrijd moeten er wel wat te bikken en te drinken zijn, kippetje en een blikje mogen zeker niet ontbreken. Daarna op weg naar Leiden naar de hengelsportvereniging, waar de loting plaats vond. Daar wordt onze naam opgeroepen om je stek te trekken, uit een grote mand met balletjes komt stek nummer 5, dit was één van de stekken die hij graag wilde hebben binnen Pro-line.  De stek heeft een bodemverloop van 8 meter tot een mooie plaat van 2 meter. Vlietlanden is in drie delen verdeelt, middelste was Pro-line.

John, vertel de lezers eens iets over de stek die jullie toegewezen hebben gekregen?

TC-Wedstrijd Vlietlanden RicardoOm de stek te bereiken moeten we eerst een aardig stukje varen, we hebben alle materialen met de boot naar de stek gevaren. Daaraan aangekomen waren er twee mooie stekken tussen de nog staande riet, en klein stekje en een groot gat binnen de rietkragen. De grote sparing werd de stek van Ricardo en ik zelf nam de andere stek. Ricardo had een plek met dieptes volgens de kaart van 8 meter tot 4,5 meter. Ik zelf had een diepte van 2 / 2,5 meter op een afstand van een meter of 60 uit de kant. 

Gezien we al later waren als een ieder hebben we ons eerst bezig gehouden met het peilen, dit wij altijd als eerste informatie samensmelten met de verkregen kaarten van 3D dieptekaart, ga niet standaard alleen uit van de 3D kaarten. Mij stek rechts was een vrij schone plaat en op de linkerkant vond ik een mooi wierbed. Dat wierbed is voor mijn erg interessant en ik vis daar erg graag. Uit deze visserij kunnen mooie exemplaren komen, dit later duidelijk is geworden. Ricardo heeft een mooie schone bodem en kan eigenlijk op alle dieptes vissen.

Helpt het analyseren van je stek door middel van de 3D dieptekaarten?

Ja, absoluut. Je weet van te voren de dieptes over de stekken en bodem structuur, dus kan je het peilen van de stek sneller en beter uitvoeren. Oplettende karpervissers zouden nu wel denken je weet toch alles al van de 3D dieptekaart, ja dat klopt maar een extra bevestiging het voelen van de bodem word samengesmolten met de kaarten en is een deel van mijn vertrouwen. Hiermee kan ik sneller een keuze maken welke stek we gaan bevissen. Ricardo is op 8 meter begonnen na een nachtvissen en enkele brasems verder is die is naar 4,5 meter diepte gegaan. Ik zelf heb gebruik gemaakt van het ondiepe plateau hier ik de hengel op het wierbed kon vissen en de andere op zachte zandgrond.    

Hoe laat ging de wedstrijd beginnen?

De wedstrijd begint vrijdagavond vanaf 18.00 uur. Wij vertrokken als laatste van het vaste wal, waardoor hun hengels pas om rond een uur of 19.00 uur in het water lagen. Het begon al donker te worden en binnen een uur kwam de eerste run, vanuit het wier bed. We moeten de bivak nog opzetten, maar de eerste karper van de wedstrijd met een gewicht van 11,5 kg was binnen. Weer zo’n mooie start als al die voorgaande wedstrijden. In de voorgaande wedstrijden konden we ook de eerste karper op naam zetten, meestal binnen een uur. Dit geeft een goed gevoel voor de rest van de wedstrijd. Wat een droom start!

TC-Wedstrijd Vlietlanden, JohnZondagochtend 10.00 uur worden we afgeblazen en is de wedstrijd over op de Vlietlanden. Kort na onze eerste karper werden er op onze sector meerdere karpers gevangen dit ook door onze naaste concurrenten. Wij kregen wel foto te zien voorgaande via Facebook maar er werden geen gewichten mee gegeven. Hiermee begon de wedstrijdspanning nog meer toe te nemen. Tijden de nacht zijn er verschillende brasems die zich verschalken aan aller lekkernijen die wij als karpervissers kunnen bieden. Met als gevolg een slapeloze nacht. Dat was niet alles, telkens als wij een beet hadden van een brasem konden we ook de verlichting zien aan de overzijde van het water, daar onze concurrenten ook zaten “hebben ze vis”? kijkende of er foto’s gemaakt werden maar die bleven uit. Pff. Maar de spanning gierde hiermee steeds meer door me heen en kon niet meer slapen.

Wanneer kwam je tweede karper en wat dacht je toen?

De tweede karper kwam zaterdag ochtend om 8 uur en toen wist ik wel dat wij er erg goed voor stonden om deze wedstrijd te winnen. En prachtige karper met een gewicht van net iets meer dan 10kg.

TC-Wedstrijd Vlietlanden, John-en-JeroenBuurman, Jeroen van de Berg 3D dieptekaarten wist ons al snel te vinden rond 10 uur op zondag, hij feliciteerde ons met de overwinning van de wedstrijd, niet alleen voor deze wedstrijd maar ook voor de totaal overwinning. Jeroen is erg geëmotioneerd en blij tegelijk, omdat Jeroen als geen ander weet hoeveel tijd besteedt aan het vissen. Persoonlijk met Ricardo, ben ik erg blij , maar is vooral ook blij dat hij twee kleine mooie bedrijven (TKBoilies en 3D Dieptekaarten) op de kaart kan zetten.

Zondag om 10 uur was de wedstrijd afgelopen, dan is het opruimen geblazen en op naar de prijsuitreiking. Aan alle kanten krijgen we felicitaties voor onze presentatie. Er komen ook veel felicitaties van andere vissers, Facebook ploft uit elkaar wat gaaf. Met deze prestatie hebben we ook iets moois op de kaart gezet qua punten telling van de TC.
Bij iedere gewonnen wedstrijd krijg je namelijk 1 punt, als 2de krijg je twee punten en als je niks vangt krijg je 8 punten. Aan het einde heeft degenen met de minste punten gewonnen. John en Ricardo hebben in totaal 3 punten in drie wedstrijden en dat betekend dat zij ze alle 3 hebben gewonnen, let wel winnen binnen je eigen sector. Bij de TC vis je totaal vier wedstrijden en het slechtste resultaat mag je wegschrappen. Dit betekend dat ons puntentelling alleen geëvenaard kan worden, maar nooit meer ingehaald kan worden. En uitslag die de boeken in mag.

Het TC kampioenschap van dit jaar is eigenlijk al gewonnen door John Hendriks en Richardo Eerland, maar zij doen de 4e wedstrijd op de Urkervaart nog even fanatiek mee en gaan weer voor de karpers. John zal ons na de volgende wedstrijd weer een uitermate leuk verhaal komen vertellen over zijn ervaringen tijdens de laatste wedstrijd.

En laatste maar niet onbelangrijke vraag, John, wat heb je gewonnen?

TC-Wedstrijd Vlietlanden, PrijzenDe prijzen liegen er niet om, en ticket voor de WCC Qualifier 2017 , Midweek Resort Du Der en een het lidmaatschap van de Spiegelmagazine.

Hebben jullie nog vragen aan John over de wedstrijd? Mail dan jouw vraag naar info@tkboilies.nl met als onderwerp John en jouw vraag word in het volgende interview gesteld en beantwoord.

The post TC-Wedstrijd Vlietlanden appeared first on TKBoilies.Source: tkboilies.nl

TC-Wedstrijd Vlietlanden
Getagd op:
WhatsApp chat
%d bloggers liken dit: