Viswedstrijd verslag 23 juni 2017 van Wim en Wilma Manders

Wim en Wilma zijn onze testvissers voor producten van partners van de Catch and Release Club, ze geven een objectief oordeel over verschillende producten zodat leden weten dat het goed is.

Omdat ik toch in Limburg was voor bezoek aan een partner “de visstek” mocht ik daarna bij een wedstrijd gaan kijken van Wim en Wilma.

Op een prachtig water nabij Maarheze van de plaatselijke hengelsport vereniging werd de wedstrijd gevist . Na aankomst bij het water even kennis gemaakt met Wim en Wilma die ik nog niet eerder persoonlijk ontmoet had.

Het lokvoer was geleverd door Hengelsport Friesland  en het aas door TRB

Na een heerlijk bak koffie en de stek verloting , werd begonnen met de voorbereidingen. Er zou met de feeder gevist gaan worden, zelf heb ik daar weinig ervaring mee, maar weet nu dat het een fantastische visserij is en erg spannend. De vis moet zeer voorzichtig gedrild worden door de dunnen lijnen. Als eerste werd het materiaal uit de auto gehaald en opgesteld op de ideale plek en positie.

Daarna werd het lokvoer aangemaakt, het zag er allemaal prachtig uit en rook lekker, alles stond nu klaar voor de start. Nu wachten op het startsignaal .

Als eerste werden er een aantal voerplekken gemaakt met behulp van een katapult en voerballen, er werd op kansrijke plaatsen gevoerd zoals lang lelie bedden en waterplanten. Al snel werden de method korven voor de feeder gevuld en precies op de voerstekken gedropt nu was het wachten op de eerste aanbeet, die kwam al snel met als resultaat een prachtig klein karpertje, ook die werd uiterst voorzichtig gedrild erg gaaf om te zien dat zelf een kleine vis nog zoveel actie geeft op een lichte feeder.

Het was in het begin niet erg wild met de aanbeten, Wim zei me dat het met de schemering beter zou gaan en hij had gelijk, er kwamen steeds meer aanbeten.

Hier een korte video over de viswedstrijd.

 

En nog een fotoverslag van de vangsten en weging.

viswedstrijd 23 juni

 

Lid worden van de club levert je veel voordelen op

  • 10% korting bij alle dealers van Catch and Release, ook op alle Catch and Release webshops!

  • Volledig toegang tot de website, met het forum, de Gear Trade en nog vele meer.

  • Doe mee met wedstrijden en workshops!

  • Help ons mee visstand bevorderende projecten te ondersteunen.

Word nu lid en ontvang het gratis welkomstgeschenk: onze unieke Catch and Release vismeetmat, t.w.v. €30

 

Lid worden gaat heel simpel.

vul je e-mail adres in en betaal je contributie

je krijgt een mail met je card nummer die je eenvoudig online kan activeren

we sturen je de card en meetmat

 


Het bericht Viswedstrijd met de feeder van Wim en Wilma verscheen eerst op Catch and Release.Source: Catch and Release

Viswedstrijd met de feeder van Wim en Wilma
Getagd op:

%d bloggers liken dit: