Wintervissen op karper hoe pak je dat aan?

Wintervissen op karper is iets wat ik persoonlijk heel graag doe. Naast de bijzondere sfeer en de rust aan de waterkant, vind ik de karpers in deze periode op hun allermooist! De vissen hebben een goed gevulde buik en een mooie diepe kleur. Een kleur die wordt geaccentueerd door de laagstaande winterzonnetje. Echter de keerzijde van de medaille is dat wintervissen op karper ook behoorlijk wat doorzettingsvermogen vraagt van de karpervisser. De keuze van het water bepaalt in hoge mate het succes tijdens het wintervissen.

Wintervissen op de Koperenplas heeft zo zijn voordelen. Allereerst zwemmen er natuurlijk een mooie populatie aan karpers rond. Echter wat ook een niet te onderschatten voordeel is, is dat er geregeld voer in komt. Dit voer houdt de vissen actief en bovendien blijft het spijsverteringsstelsel geprikkeld. Althans actiever dan de vissen op openbare wateren.

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

Het wintervissen op karper is aan mij wel besteed. Wil je echter succesvol zijn dan komt het aan op de kleine dingen. In dit artikel uitleg over rigs, aas en tangle free werpen.

Wintervissen op karper heeft vooral te maken met de juiste wateren uitkiezen. Wateren met lage bestanden of wateren waar in het najaar zwaar wordt gevoerd zijn niet de wateren die ik uitkies. Vandaar dat ik de Koperenplas op mijn agenda heb staan. In dit artikel wil ik jullie een paar goede tips mee geven. En daarnaast hebben we een leuke film gemaakt van mijn sessie genaamd: Wintervissen op De Koperenplas, tips, tricks en dikke karpers!

Wintervissen op karper betekent; ijs, sneeuw en koude karpers

Het duurt even voordat ik de sleutel om kan draaien van het stopcontact. De gloeispiralen moeten goed hun best doen om de koude dieseldampen aan te wakkeren. Ondertussen is het voorraam ook beslagen. Echter dan door de warme, dampige adem die ik zelf uitblaas. Er zit zelfs nog ijs aan de binnenkant van het raam. Wanneer de auto aanslaat draai ik de verwarming van mijn Caddy wat omhoog. De weersvoorspellingen zien er niet al te goed uit. Een hogedrukgebied met behoorlijk wat vorst.

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

wintervissen op karper is voor mij met een lekkere bak koffie over het water turen en genieten van de rust en stilte.

Toch heb ik er zin in! Het is namelijk erg rustig en daarbij is De Koperenplas een diep water dat niet zomaar dicht vriest. Wanneer ik aankom loop ik even bij Saviël naar binnen. Het is tenslotte mijn eerste keer vissen hier op De Koperenplas. Binnen krijg ik een lekkere bak koffie en laat Saviël me de dieptekaart van het water zien. Wat mij opvalt is dat er behoorlijk wat diepteverschillen aanwezig zijn op de verschillende stekken. Zelf hou ik er wel van om te vissen op verschillende dieptes.

Hopelijk denken de karpers er net zo over

Na deze korte koffiepauze gooi ik al mijn spullen op de kar. De weerkaatsing van de zon op de veelvuldig aanwezige sneeuwvlakken maken het licht scherp aan de ogen. Even blijf ik staan om over het water te kijken. Hier en daar zie ik een meerkoet zwemmen. Een blauwachtige gloed accentueert de kou van koning winter. Wanneer ik op de stek ben leg ik alle spullen op een picknick tafel. Tijdens het openritsen van mijn foedraal zie ik een kleine roodborst. De vogel houdt me goed in de gaten klaarblijkelijk is ze op zoek naar eten. Hopelijk denken de karpers er net zo over gaat het door mijn hoofd.

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

Wintervissen op karper betekent de juiste stek vinden. De kans dat je “achter het net vist” is in de winter heel groot.

Wintervissen op karper betekent; eerst de juiste stek vinden

Wanneer ik mijn brolly heb opgezet plaats ik de hengels in hun steunen. Nu kan ik even rustig rondvaren met mijn voerboot om te kijken hoe het diepteverloop is op deze stek. Al vrij snel gaat het hier voor de kant naar een waterdiepte van 10 meter en meer. Echter na een 50-tal meter haaks op de oeverlijn gaat het weer omhoog en zijn er verschillende plateaus zichtbaar. Mijn rechterhengel plaats ik op een vrij klein plateau niet al te ver uit de oever. Het is daar precies 8 meter diep boven op het plateau. Rondom dit plateau staat ruim 10 meter water.

Mijn middelste hengel vaar ik wat verder uit, want recht voor me blijft het behoorlijk diep. Deze hengel drop ik op 8.7m waterdiepte. Het talud loopt hier langzaam af naar ruim 10 meter dus ook deze hengel ligt op een erg mooie plek. Met het vinden van een goede stek voor mijn linkerhengel heb ik aardig meer werk. Er zijn namelijk een aantal stekken die ik wel wil bevissen.

Voorkom dat de karpers vroegtijdig in aanraking komen met je hoofdlijn

Twee plekken springen eruit. De eerste plek is een kleine rug onder water die zeer grillig van structuur is. Wanneer ik doorvaar met mijn voerboot zie ik een tweede geul verschijnen op het scherm. Deze geul is ongeveer 10 a 15 meter breed waarna er opnieuw een plateau te zien is. Deze tweede plateau is veel minder grillig dan de eerste. Toch kies ik ervoor op de eerste plateau te gaan vissen. Op deze manier voorkom ik dat de aanwezige karpers in contact komen met mijn hoofdlijn wanneer ze door de eerste geul heen zwemmen.

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

Voor het wintervissen op karper prepareer ik mijn haakaas een aantal dagen van te voren. Ik gooi over mijn wafters en pop ups een flinke scheur Activator liquid. Deze dip/soak trekt er diep in en zal een strek voedsel signaal afgeven op de stek. KLIK op de afbeelding voor meer info

Wil jij meer weten over onze dips? Check dan het artikel: Activator voor de karper

Wintervissen op karper betekent: PVA-sticks, weinig voer en wel attractie

De voerhoeveelheid die ik inzet kun je eenvoudig houden in de palm van je hand. Ik doe een klein beetje verkruimeld aas in mijn voerboot en werk mijn onderlijn af met een pva stick. Meer krijgen ze niet! Om zo nauwkeurig mogelijk te vissen breng ik het haakaas met de voerboot weg. Daarna clip ik mijn hengels en kan ik ze eenvoudig inwerpen. Inwerpen geniet trouwens wel mijn voorkeur, want ik kan dan veel beter voelen op wat voor soort bodem mijn montage landt. Na de eerste aanbeet kan ik altijd nog een 5 tal boilies rond de stek werpen. Voor nu krijgen ze enkel wat losse grondvoer.

SE4 activator liquid

Het voer maak ik een dag van tevoren aan met een behoorlijke scheut SE4 Activator liquid. Het voer bestaat uit boilie kruim en wat kleine 4mm pellets gemaakt van dezelfde mix als mijn boilies. Door deze te mengen met de Activator liquid krijgt het voer zijn kleefkracht. Deze kleefkracht komt vooral van pas wanneer je er een PVA-stick van wilt maken. Ook kun je, voor in de voerboot een beetje van deze stickmix samendrukken tot een bolletje. Hierdoor zal het voer tijdens het afdalen naar beneden langzaam zijn binding verliezen. Waardoor je een mooie compacte voerstek krijgt.

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

Een 15mm SE4 wafter i.c.m de Bow rig is in de winter een hele goede keuze! Ik wist tijdens deze wintersessie 3 mooie karpers te vangen ! KLIK op de afbeelding voor meer info over onze vlijmscherpe haken.

–>Wil je weten hoe ik de Bow rig knoop KLIK dan op: Bow rig tutorial, de beste rig voor grote karper! <–

Wanneer je het voer los in de voerboot gooit komt er maar heel weinig van het fijne voer daadwerkelijk op de beoogde stek terecht. Witvissers weten die heel goed in te schatten en kunnen het voer zelfs zo op punt zetten dat het voer net voor de bodem uit elkaar valt. Dit zou natuurlijk ideaal zijn! Om het geheel helemaal af te maken gebruik ik een kleine PVA stick. Zeg nu zelf welke karper kan dat nu weerstaan? Een laagje boilie kruim met daar tussen een pva stick en een gesoakte wafter.

Wintervissen op karper betekent: efficiënt vissen!

Dit is eigenlijk een tip die je altijd kunt toepassen. Het komt bij het karpervissen meestal aan op de laatste procenten. Tenminste wanneer je zo goed als mogelijk bezig wilt zijn. Belangrijk voor mij is dat mijn montage nooit in de knoop ligt. Een tangle free system heeft een grote meerwaarde. Temeer wanneer je het haakaas wat langer laat liggen. Ja ik weet het, het in de war gooien is natuurlijk nooit helemaal te voorkomen. Echter een hele goede tip in deze heb ik wel voor jullie.

Ik vis heel graag me het no escape lead clip systeem. In de loop der jaren ben ik erachter gekomen dat je het in de war gooien van je onderlijn behoorlijk kunt reduceren door gebruik te maken van een simpele stukje rubber. Ik doe dit door de wartel van het wartellood af te schermen met een Multi clip sleeve. Door de afgeronde kop van de multi clip sleeve af te knippen krijg je een perfecte sleeve om over de wartel heen te schuiven. Hierdoor maak je de wartel wat stijver, maar ook veel gestroomlijnder.

Op deze manier kan de onderlijn tijdens de worp ongehinderd langs het lood glijden. Waardoor je voorkomt dat de onderlijn achter de grillige vorm van de wartel blijft hangen. Wel raad ik aan om de montage net voordat deze het wateroppervlak raakt af te remmen. Of zoals ik doe gebruik te maken van een line clip. Wanneer je dat doet strekt de onderlijn zich net boven het wateroppervlak en voorkom je dat deze in de war raakt.

Stap voor stap montage Multi Clip sleeve

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

1)Benodigde spullen om het wartellood netjes af te werken. De Multi Clip Sleeves komen in 3 verschillende kleuren. KLIK op de afbeelding voor meer info.

https://www.carpwhisperer.com/webshop/nl/lead-clips-rubbers/59-multi-clip-sleeve.html

2) Knip het afgeronde deel van de multi clip sleeve af met een Fishing Scissors.

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

3) Schuif vervolgens de sleeve over wartel van het lood en het systeem is netjes afgewerkt en tangle free!

Wintervissen op karper betekent scherp vissen!

Soms kan een klein beetje extra gewicht net het verschil maken. Met deze tip kun je de inhaking verbeteren en bespoedigen. In de winter bewegen karpers in slow motion. Hierdoor duurt het langer voordat de onderlijn zich strekt en de haak daadwerkelijk prikt. Des te meer tijd er overheen gaat, des te meer kans is er dat een karper onraad bespeurt en de haak kan uitspugen.

Een goede tip in deze is om een tungsten hooklink weight te gebruiken. Onze sinkers zijn gemaakt met echt tungsten erin. Hierdoor hebben ze een bijzonder hoog soortelijk gewicht. Ik plaats de Tungsten hooklink weights op ongeveer 4 a 5 cm vanaf de haak op de onderlijn. Wanneer de vis het haakaas op pakt zal door het gewicht van de sinker de onderlijn als het ware naar onderen getrokken worden. Je kunt dit effect versterken door er nog wat putty om heen te doen, maar strikt nodig is dit niet.

Splicing needle

Om de tungsten hooklink weight op de coated hooklink te schuiven is het raadzaam om een splicing needle te gebruiken. De coating is namelijk te stroef om de tungsten hooklink weight direct vanaf de houder op het onderlijnmateriaal te schuiven. Daarom raad ik je aan om de sinker eerst op een splicing needle te schuiven en daarna vanaf de splicing needle op het onderlijnmateriaal. Op deze manier kun je ze ook eenvoudig hergebruiken!

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

1) CW tungsten hooklink weights bevatten het maximale aan tungsten. Hierdoor zijn onze tungsten sinkers maar liefst 0.3 gram zwaar. KLIK op de afbeelding voor meer info

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

2) Om de hooklink weight te monteren op het onderlijnmateriaal schuif je ze het beste eerst op een splicing needle. KLIK op de afbeelding voor meer info over de splicing needle.

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

3) Daarna kun je de tungsten hooklink weight heel eenvoudig op je onderlijn schuiven.

Wintervissen op karper betekent: een goede rig gebruiken!

Persoonlijk vis ik heel graag met een longshank haak in de winter. Karpers hebben namelijk met deze lage watertemperaturen hele harde bekken. Hierdoor ben je genoodzaakt om een haak te gebruiken die met zo min mogelijk weerstand zo diep mogelijk penetreert. Daarnaast moet de rig zo snel als mogelijk prikken. Een korte onderlijn en een haak met een rechte punt hebben dan mijn voorkeur! Zelf vis ik altijd met verschillende rigs, om zodoende sneller een verschil op te merken. Tijdens deze sessie vis ik met en Bow-rig en met de Longshank winter-rig.

Des te sneller je haak prikt bij het oppakken van het haakaas, des te minder bewegingsruimte en tijd hebben de winterkarpers om een rig uit te spugen.

Als onderlijnmateriaal gebruik ik het zeer betrouwbare Kryptec® coated hooklink soft in 25 lb. De zinkende binnenkern is geweven van maar liefst 8 verschillende strengen. Hierdoor krijg je een betere aasaanbieding en voorkom je waarneembare wrijvingsweerstand in de bek van de vis. Daarbij gebruiken wij geen repulsieve stoffen in de coating, waardoor karpers afgeschrikt kunnen worden. De coating is ook sterker dan je gewend bent waardoor deze niet knapt op de knoop.

Soepele binnenkern

Het mooie aan dit onderlijnmateriaal is dat de soepele binnenkern het haakaas een zeer natuurlijke presentatie geeft. Hierdoor is een karper eerder geneigd het haakaas op te nemen. Daarbij geeft de speciale vlechtmethode die wij gebruiken de haak alle bewegingsvrijheid om zo snel al mogelijk naar de onderlip te kunnen draaien. Het gestripte gedeelte mag variëren tussen de 1 en de 3 cm in lengte.

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

Een dikke beer vergreep zich aan mijn winter-rig! Een van de 3 vissen die ik wist te vangen op de Koperenplas

Stap voor stap uitleg winter-rig

Het knopen van de winter/Longshank rig is heel eenvoudig. Neem 35 a 40 cm Kryptec® coated hooklink soft in 25lb. Strip ongeveer 15 cm van het onderlijnmateriaal. Maak een kleine lus in het uiteinde van het gestripte gedeelte. Schuif vervolgens het haakaas op deze lus en fixeer deze met een boilie stopper.

Schuif nu een 3.7mm rig ring op het onderlijnmateriaal. Zorg ervoor dat deze ongeveer 1 cm boven het haakaas komt te zitten. Fixeer de rig ring met een normale platte knoop en schuif vervolgens de haak door de rig ring. Nu kun je de haak bevestigen middels een knotless knot. Werk het oog van de haak af met een line adaptor of een stukje shrink tube. De line adaptor zorgt ervoor dat de haak snel naar de onderlip draait.

Daarna kun je een tungsten hooklink weight middels een splicing needle op het onderlijnmateriaal schuiven. Deze bevestig ik op ongeveer 4 centimeter vanaf de haak. Ik schuif vervolgens een hooklink sleeve op de onderlijn. De lengte van de onderlijn maak ik niet langer dan 12 cm. Wanneer ik de lengte heb bepaald maak ik een kleine lus in het uiteinde. Nu is de onderlijn klaar voor gebruik!

Benodigde producten Longshank rig

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

KLIK op de foto om naar de webwinkel te gaan.

Benodigde tools voor het maken van de Longshank rig

  • Fishing scissors
  • Splicing needle
  • Boilie needle
  • Multi tool
Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

KLIK op de afbeelding om het voordelige CW tool pakket te bestellen

Stap voor stap uitleg Longshank rig

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

1.Neem 35 a 40 cm van het Kryptec coated onderlijnmateriaal

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

2. Strip 12 a 15 cm van de coating met een Multi tool

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

3. Maak een kleine lus in het uiteinde

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

4. Schuif het haakaas op de onderlijn met en boilie needle

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

5. Fixeer deze met een boilie stop

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

6. Schuif een 3.7 mm rig ring op de onderlijn

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

7. Fixeer de rig ring op 1 cm afstand vanaf het haakaas met een platte knoop. Steek het uiteinde van het onderlijnmateriaal door het oog van de haak.

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

8. Bevestig de haak met een knotless knot

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

9. Schuif een line adapter over het oog van de haak

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

10) Een tungsten hooklink weight kun je met een splicing needle heel eenvoudig op je onderlijn schuiven.

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

11.Schuif nu een tungsten anti tangle sleeve op de onderlijn

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

12. Bepaal de lengte van de onderlijn op 12 cm en maak een kleine lus middels een platte knoop in het uiteinde

Wintervissen, wintervissen op karper, betaalwater, nederland, de koperenplas, karpervissen, karper, carp fishing, boilies, carp whisperer, ernesto kamminga, longshank haken, karperhaken, winter rig, winterkarper, stap voor stap, carpwhisperer, hooklink weights, tungsten, wafters, karperaas, pva stick,

13. De onderlijn is nu klaar voor gebruik

Tekst en foto’s: Ernesto Kamminga

Het bericht Wintervissen op karper, de Koperenplas, tips, tricks en dikke karpers, deel 2 verscheen eerst op Carp Whisperer.

Source: Carpwhisperer

Wintervissen op karper, de Koperenplas, tips, tricks en dikke karpers, deel 2
Getagd op:
WhatsApp chat
%d bloggers liken dit: