Op het laatste moment kwamen we erachter dat in plaats van 1 april de karperput op 31 maart open ging.
Dus waarom dan niet 2 dagen gaan was het idee. Zaterdag vroeg opgestaan om rond 04.30 uur te gaan rijden naar Andijk.
Daar aangekomen was mijn favoriete plek al bezet en besloten om achterin te gaan zitten.
Het was deze dag droog. Af en toe beetje fris. In de zon gezeten, wat erg aangenaam was.

Zo rond het middaguur kreeg Rene een beetmelding. Lekker…. maar het stopte en ging weer een beetje. De buren en wij riepen al “oh… een brasem”.
Rene had zoiets van “lekker heb ik dit. Ik hoef geen brasem.” Aanslaan hoefde niet. Was alleen een kwestie van binnen draaien. Zelfs geen gevecht. Heel vreemd.
Maar toen hij aan de kant was en zich liet zien was dit een mooie schubkarper van 83 centimeter en ruim 10 kilo. In de onthaak cradle begon de karper pas te spartelen. Het was boven water aangenamer dan onder water hadden we het idee, want zowel de vis als het water was ijs en ijskoud.

De middag vorderde en we begonnen al plannen te maken van hoe laat gaan we stoppen. Ineens kreeg ik hele harde fluiter. Yes…..
Hengel pakken en indraaien. Leek wel of er niets aan zat. Langzamerhand werd de lijndruk voelbaar en moest er een vis aan zitten. Helaas geen gevecht en net als de karper van Rene kon ik ook deze zo binnen draaien.  Een kleine schubkarper van 60 cm en slechts 5 kilo welke helemaal puntgaaf was.

De eerste vissessie van dit seizoen. Beiden van de nul af. Leuke dag. Morgen weer…..

De volgende ochtend toen we op het punt stonden om de auto weer te laden besloten we maar om niet te gaan omdat het weer superslecht was en we alles in de stromende regen moesten gaan opbouwen. Achteraf een verstandige keuze want Andijk lag in een grote regenzone.
Helaas is het dit weekend bij 1 dag gebleven maar wel weer leuk om beiden een vis te mogen vangen!

Daarnaast in de ochtenduren het bivvylight van New Direction Tackle in de praktijk getest en ik kan zeggen wat een super apparaat. In elke kleur in te stellen!
De licht hoeveelheid is perfect. Bij het opbouwen het witte dimbare licht gebruikt en hierna het rode rustgevende licht aangezet.

Vissessie Andijk 31 maart 2018
%d bloggers liken dit: