Afstand werpen, onderlijnen en hakenslijpen samen met TKBoilies gratis.

Wat gaan wij dan doen als TKBoilies. Op de eerste donderdag van maand kunnen er tien karper vissers gezellig aanschuiven om gezamenlijk je eigen onderlijnen te knopen met ondersteuning van de TK’s Teamleden. De TK’s Teamleden helpen u mits nodig de kleine kneepjes van het onderlijnen te knopen. U dient uw eigen materialen me te nemen, dit dan gebruikt wordt voor uw eigen persoonlijke karperrigs. Wij hebben de wijsheid niet in pacht maar kunnen u zeker helpen met het knopen van uw eigen onderlijnen. Natuurlijk is de perfecte rig hetgeen waar jij je het prettigste bij voelt en die voor jou het beste werkt.

Hoe werkt het!

Aanmeldingsformulier onderlijnenWe starten met deze workshops van 19:30 tot 21:30  op de eerste donderdag van de maand en deze workshop zijn gratis! Wij kunnen aandacht schenken aan 10 karpervissers, dus vanuit die animo werken wij met een inschrijving via info@tkboilies.nl of onderstaande aanmeldingslink. Na uw aanmelding wordt u persoonlijke uitgenodigd via een e-mail, mocht de animo boven de tien deelnemers liggen krijgt u een uitnodiging voor de volgende workshop. Koffie en limonade zal aanwezig zijn, dit tijdens het knopen geschonken zal worden. 
Er worden wat foto’s gemaakt van de meest exotische rigs die we maar kunnen verzinnen, zodat we deze gezamenlijk met elkaar kunnen delen. Ideeën en wensen kunt u via de e-mail aan dragen, die wij uiteraard proberen in te passen. Daarmee bereiden wij onze service bij TKBoilies weer een beetje meer uit .De eerst gaat van start op 03-05-2018 (mits er genoeg animo voor is )

Het tweede onderwerp wat vaak besproken wordt zijn de afstanden die overbrugd worden met een beaast systeem of met de spomb. Tijdens de tafelgesprekken komen diverse afstanden voorbij. Afstanden van meer dan honderdmeter komen vaak aanbod, er zijn zelfs extreme enthousiaste karper visser die aangeven meer de honderdvijftig meter te kunnen behalen. Maar afstanden worden vaak overschat zeker als deze materiaal keuze onvoldoende zijn afgestemd op deze situaties. Wat bedoelen we uiteindelijk hiermee. Keuze van hengel lengte 12ft of juist 13ft, big pit of een normale werpmolen, dunne of dikke lijnen, voorslag of gevlochten lijnen er zijn vele varianten bedenk baar.

Wij als TKBoilies zien hier wel een uitdaging in. Daarom gaan op zaterdag 12 mei rond 10:00 tot 17:00 vrijwillig een onderneming organiseren. Aan de surfplas op de strand zetten wij een baan uit om de geworpen afstanden snel te kunnen meten, meten is zeker weten. Er worden twee varianten geworpen, eerste is de spomb, afstanden die daarmee behaald worden lijdend voor de tweede variant, het werpen met een systeem waar je normaal mee zou vissen. Aan het systeem wordt een 18 mm boilie gemonteerd. Voor vele een werkelijke situatie. Uit de werkelijke situatie filmen we mits mogelijk de onderwatersituatie als naslag tijden het knopen van de onderlijnen.

Hoe werkt het!.

Wij starten rond 10:00 aan de surfplas, voorafgaande zijn door ons de afstanden uitgezet met 10 meter markeringen van 100 tot 150 meter. Ook bekijken wij de weersomstandigheden voor doorgang, je weet maar nooit misschien kunnen we wel schaatsen op 12 mei.
Mocht er veel aanmeldingen zijn verdelen we de groep in twee tijden, de eerste groep zal om 10:00 uur starten tot 13:30 uur. Groep twee zal om 14:00 uur tot 17:30 uur. Als je ingeschreven bent kosteloos uiteraard houden wij u op de hoogte een aantal uur voorgaande of er omstandigheden zijn die roet in het afstand werpen kunnen gooien. Dit doen wij door een gezamenlijke groepsapp ( Afstanden werpen ). Verder gebruikt een ieder hun eigen materialen dit om verwarring te voorkomen en de verantwoordingen bij anderen te plaatsen, met andere woorden wij nemen geen enkele verantwoording voor het defect kunnen gaan van uw eigen gebruikte materialen. Er kunnen geen winnaar zijn, wat veel belangrijker is de informatie die het u oplevert aan het einde van de  middag. Uiteraard kunnen we niet met 50 man aan de waterkant onze kunsten vertonen, mocht het een succes zijn organiseren we zeker een tweede dag. Wij nodigen een gepaste hoeveelheid aan werpers uit. Ook hiervoor is de gezamenlijke groepsapp ( Afstanden werpen ).

Het derde onderwerp hakenslijpen.
Tijdens de koffie wordt er vaak gesproken of de haken uit de verpakking voldoende scherp zijn. Al jaren met eigen ervaring slijpen wij de haken uit de verpakking, 30 jaar verbeteringen maakt de vraagstellen steeds lastiger of de haken nog geslepen moet worden. Chemisch geslepen haken zijn een serieuze vooruitgang in vergelijking met 30 jaar terug. Door na het slijpen de haak eens grondig te fotograferen zal je zien dat er ruimte voor verbetering is. Wij willen u hierin helpen, uiteraard hebben wij de wijsheid niet in pacht maar luisteren en misschien zelf eens ondernemen kan geen kwaad toch.

Hoe werkt het!.

We starten met deze workshops van 19:30 tot 21:30  op een donderdagavond van de maand en deze workshop zijn gratis! Wij kunnen aandacht schenken aan 10 karpervissers, dus vanuit die animo werken wij met een inschrijving via info@tkboilies.nl of onderstaande aanmeldingslink. Na uw aanmelding wordt u persoonlijke uitgenodigd via een e-mail, mocht de animo boven de tien deelnemers liggen krijgt u een uitnodiging voor de volgende workshop. Koffie en limonade zal aanwezig zijn, dit tijdens het slijpen geschonken zal worden. Er worden wat foto’s gemaakt, zodat we deze gezamenlijk met elkaar kunnen delen. Ideeën en wensen kunt u via de e-mail aandragen, die wij uiteraard proberen in te passen. Daarmee bereiden wij onze service bij TKBoilies weer een beetje meer uit. De eerst gaat van start op 14-06-2018 (mits er genoeg animo voor is )

Vierde onderwerp mocht er voldoende animo zijn is penvissen.
Dit is een geheel nieuwe uitdaging met een aantal deelnemers op een willekeurige zaterdag op een gekozen water de pen eens te laten zakken, uiteraard proberen wij u daarin wat kneepjes bij te brengen. Wie deze workshop gaan begeleiden. Dit zal kenbaar gemaakt worden als we voldoende deelnemers hebben. Inschrijving via info@tkboilies.nl Na voldoende aanmeldingen gaan wij het plan penvissen verder uitwerken, mocht het dit jaar niet meer lukken zetten we het zeker op de agenda voor 2019. Wij hopen op veel aanmeldingen.
Wij willen u graag helpen het karper vissen op alle manieren leuker te maken, maar vergeet niet wij zijn ook maar gewone mensen.

Klikken op de onderstaande inschrijvingsformulier.

Voorlopige datums;

Voorlopige datums;
03-05-2018, Onderlijnen
12-05-2018, Afstand werpen
14-06-2018, Hakenslijpen
12-07-2018, Onderlijnen
Vakantie
06-09-2018, Onderlijnen
11-10-2018, Onderlijnen
01-11-2018, Onderlijnen
06-12-2018, Onderlijnen
Schrijf je in en wij nodigen u uit voor een leuke workshop..

Aanmeldingsformulier

Wij hopen jullie te zien,
TKBoilies/Ton Krijgsman

The post Afstand werpen, onderlijnen en hakenslijpen samen met TKBoilies gratis. appeared first on TKBoilies.Source: tkboilies.nl

Afstand werpen, onderlijnen en hakenslijpen samen met TKBoilies gratis.
Getagd op:
%d bloggers liken dit: