Voor zaterdag 14 april hadden we voor onze leden weer een dagje vissen op Toms Creek georganiseerd. Er waren deze keer 3 opties: de avonturenvijver met Steur, meerval en karper, de nieuwe roofvisvijver met snoek, snoekbaars, baars en grote zalmforel en natuurlijk de forelvijver waar deze keer voor ons 45 zalmforellen werden uitgezet.

Hoewel het weer toch iets achter bleef bij de verwachtingen was het prima te doen. De liefhebbers druppelden langzaam maar zeker binnen en met totaal een man (en zeker ook vrouwen) of 35 was de animo weer prima. Met name de forelvijver was al snel vol, ik kan wel zeggen dat de deelnemers daar succesvol bezig zijn geweest. Volgens mij zijn alle uitgezette vissen gevangen, voor mijzelf lag de doelstelling op 2 vissen voor de BBQ en die doelstelling was om een uur of 11 al bereikt. Mooie tijd om even een rondje te lopen bij alle deelnemers.

Op de avonturenvijver was het op dat moment nog relatief rustig met de vangsten, ik vermoed dat dit door het koude water komt maar ook daar het gegeven dat het een nieuwe vijver is. Grappig was wel dat in de laatste uurtjes ineens toch overal vis op de mat kwam. Volgens mij had bijna iedereen vis en dat is wat we graag willen zien natuurlijk. Zeker de jeugd gunnen we een mooie vis, en dat is volgens mij bij iedereen gelukt.

Voor sommige jeugdigen was dit overigens de eerste kennismaking met deze grote vissen, ze genoten er volop van en dat is natuurlijk superleuk. Maar ook de oudere jeugd was lekker bezig, met name karper en steur werden veelvuldig gevangen.

Op de nieuwe roofvisvijver bleken de deelnemers niet alleen vanaf de kant maar zeker ook vanaf het nieuwe ponton prima uit de voeten te kunnen met de vliegenhengel, en met succes. Met name de grote zalmforellen kwamen eruit en werden snel weer teruggezet aangezien hier ‘catch & release’ geldt. De snoek en de snoekbaars liet het deze keer helaas afweten.

Al met al weer een prima dagje wat zeker later in het jaar (wanneer mijn forellen op zijn hahaha) weer een vervolg krijgt.

Jos.

The post Clubvisdag op Toms Creek appeared first on HSVOG Almere.Source: HSVOG

Clubvisdag op Toms Creek
Getagd op:
%d bloggers liken dit: