De eerste keer dit jaar met mijn nichtje Esmee naar Andijk.
Nadat we vorig jaar , op een dag ruim 7 karpers vingen, was Esmee, net als ik, redelijk in de ban van het karpervissen.
Esmee wilde graag haar eigen hengel hebben. Ik heb haar een van mijn eigen hengels gegeven zodat zij nu ook haar eigen hengel heeft.
Op school heeft ze zelfs haar spreekbeurt over, hoe kan het ook anders, over karpervissen gehouden. Met liefde haar kunnen helpen wat resulteerde in de hoogst mogelijke score. Namelijk een zeer goed! Ik kreeg daar zelfs nog een heel leuk presentje voor!
De hengel heeft ze mee naar school genomen voor haar spreekbeurt. Volledig opgetuigd met boilies en al op haar hair.

Toen we op Andijk aan kwamen en haar hengel gereed was wilde ze geen andere boilies eraan maar deze gebruiken. De boilies zaten er bijna een maand aan.
Het was wel de eerste (en wat achteraf bleek, de enige hengel waarop we een karper vingen) hengel die een beet registreerde.
Het resultaat was een prachtige schubkarper van 82 centimeter en 16 pond.

Wij staan als karpervissers aan boilies te ruiken. Hoe lekkerder wij het vinden, we er vanuit gaan dat de karper dit ook vindt.
Draait dit niet allemaal om commercie? Maken we elkaar met zijn allen gek? Je ziet het, zelfs met een oude boilie van je nog vis. En wat voor een!

We hebben een superleuke dag gehad met erg mooi weer, lekkere tosti`s, en veel gezelligheid. Alleen jammer dat het wel volop paaitijd was waardoor de vangsten een beetje tegen vielen.
Rond 18.00 uur zijn we weer naar huis gereden en Esmee thuis oververmoeid hebben afgeleverd. Het was een lange dag van 04.30 tot 18.00 uur.
We kijken al weer uit naar een volgende keer.

 

Vissessie Andijk 11 mei 2018
%d bloggers liken dit: