Eindelijk was het dan zover. Onze eerste vakantie dit jaar. Een korte, een midweek, naar Weddermeer in Groningen. Een huisje aan het water met vismogelijkheden. Volgens diverse websites komt dit park, er met vele recenties, er zeer positief van af. Dus begin dit jaar gelijk geboekt!
Afgelopen maandag vroeg, alle spullen ingepakt om vervolgens naar Groningen te rijden. Vanuit Almere best een eind. Ruim 2 uur rijden.

Aangekomen op het Villapark kregen we koffie van het huis. Hele aardige receptie. En het aller belangrijkste het huisje was super. Net zoals op de foto`s en zeer goed schoongemaakt!
Maandag alle spullen uitgepakt en de visspullen opgebouwd! Helaas regende het tijdens de opbouw waardoor ik de hengels in wierp en de volgende dag op verkenning/observatie zou gaan.
Omdat je op de binnenwateren op het park niet met de voerboot mag de Deeper aan een hengel bevestigd en het water gaan verkennen. De bodem was erg zacht. Je voelde je lood wegzakken. Dus lichter lood.
Het verbaasde me dat het niet dieper was dan maximaal een meter.
Na de juiste plekken bepaald te hebben met de spod, wat diverse voerplekken gemaakt.

De eerste vis was al snel een feit. Een #@!… brasem. Vis netjes in het water onthaakt en verder gegaan.
Die nacht wel wat piepjes gehad maar een goede run bleef uit.
De volgende dag we bleven op het park en ik kon dus verder met vissen.
De eerste goede run meldde zich. Het was zeker een karper. Vocht als een malle. Een mooie schubkarper. Vis bijna binnen maar wist zich net voor het schepnet los te rukken waardoor deze niet op de kant kwam.
Helaas dus nog geen karper op de kant.

De dinsdag overdag bleef het erg rustig.
We gingen de nacht in. Ineens om 05.15 kreeg ik een por van mijn vrouw want ik lag erg vast te slapen. (beetmelders stonden in de woonkamer). Een harde run. Slippers aan, hoofdlamp in mijn eigen run gepakt en deze op het hoofd gezet en een sprint getrokken naar de waterkant. Hengel gepakt en ik wist een mooie spiegel te landen. Een kleine maar ook hier was ik erg tevreden mee. Doordat mijn vrouw ook al wakker was kwam ze heel lief door het natte gras naar me toe om mooie foto`s te maken.
Daarna weer naar bed en lekker uitgelapen tot 09.30!! Dat is een tijd geleden dat we tot zo laat in bed gelegen hebben.

We wilden eerst woensdag weg maar er was erg warm weer voorspeld dus besloten we maar om op het park te blijven. Wat vervelend nou! Weer vissen 🙂
Overdag, zoals te verwachten door het warme weer, was er weinig actie in het water te bekennen.
In de vroege avond kreeg ik weer een run op een van me hengels en wist een mooie spiegel te landen.
Die avond verder niets meer en bleef het stil op het water.

Donderdagochtend om 04.15 uur was het niet me wekker die afging maar me beetmelder die op hol sloeg. Zo`n harde run dus was sprinten geblazen. Ook deze spiegel weten te landen. Alleen niemand die foto`s kon maken. Niet zo gek natuurlijk om dit tijdstip. Dus de iPad maar aangezet een een en ander op video weten zetten.

Donderdagochtend rond 09.00 uur de hengels ingepakt en opgeruimd. Deze dag gezellig met mijn vrouw de stad Groningen in geweest en leuke dingen gedaan. De midweek zit er op. Vrijdagmorgen moeten we voor 10.00 het huisje uit dus besloten om donderdagavond de hengels niet meer uit te leggen.

We kunnen terugkijken op een hele leuke en geslaagde week!

Midweek Weddermeer juni 2018
WhatsApp chat
%d bloggers liken dit: