Carpvalley is de voormalige ballastput in Eibergen, tussen Winterswijk en Neede, midden in de Achterhoek. Omgetoverd tot een waar karperparadijs: een klein stukje Frankrijk in Nederland! Het water ligt enkele meters lager dan het omliggende land en hieraan dankt het dan ook de naam: Carpvalley.

De eigenaar Ad Brak heeft werkelijk zijn schouders eronder gezet en wat moois gecreëerd.

De eigenaar Ad Brak heeft werkelijk zijn schouders eronder gezet en wat moois gecreëerd.

Aan alles is gedacht, mooie ruime stekken met stroom, wifi en twee accommodatiemogelijkheden aan het water. In het water zijn eilanden en taluds gemaakt, met hier en daar een lelieveld.

En het karperbestand? Persoonlijk geselecteerde spiegels, rijen, volschubs, schubkarpers en drie mooie steuren! Zij bewonen nu met recht Carpvalley.

Het karperbestand? Persoonlijk geselecteerde spiegels, rijenkarpers, volschubs, schubkarpers en drie mooie steuren! Zij bewonen nu met recht Carpvalley.

Het meer

Het domein is 4,8 hectare groot, volledig omheind, en het water heeft een oppervlakte van 2,2 hectare.

Het domein is 4,8 hectare groot, volledig omheind, en het water heeft een oppervlakte van 2,2 hectare.

Er zijn dieptes gemaakt tot twee meter en vier eilanden. Rondom de eilanden en in de lengte van het water lopen interessante geulen afgewisseld met plateaus en taluds. Carpvalley is allesbehalve een badkuip. De stekken, die in de lengte van het water liggen, zijn fraai aangelegd.

Bestand

Carpvalley heeft een mix van diverse soorten spiegel- en schubkarpers. Er zwemt een mix van jonge zwaar beschubde Valkenswaardspiegels, robuuste edelschubs van een groter formaat tot een enorm bestand zware Franse bakken. In de winter van 2016/2017 heeft er een grote uitzetting plaatsgevonden. Deze karpers zijn door Ad Brak zelf geselecteerd op bouw, variatie en groeipotentie. Dit betreft vijftig karpers met een gewicht variërend tussen de 12 en 21,5 kg, met een gemiddeld gewicht bij uitzetting van 14,8 kg.

Tevens zwemt er nog een klein bestand aan grote spiegel en -schubkarpers van het originele bestand.

Tevens zwemt er nog een klein bestand aan grote spiegel- en schubkarpers van het originele bestand.

Carpvalley heeft verder een kweeksloot vol kleine karper(2-3 kg) en deze geven een geweldige actie met bijvoorbeeld een feeder- of penhengel. Begin 2018 zijn er nog drie mooie steuren uitgezet.

Kenmerken: boot en/of voerboot toegestaan, gehele meer (exclusief), grote karper, hond toegestaan, met het hele gezin. Kijk op de website of het water nog beschikbaar is voor jou: www.devissendehollander.nl.

De Vissende Hollander Logo

De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Email: info@devissendehollander.nl
Tel. +31 (0)518 – 419 995

Kenmerken: boot en/of voerboot toegestaan, gehele meer (exclusief), grote karper, hond toegestaan, met het hele gezin.

Het bericht Carpvalley nog een week beschikbaar in april! verscheen eerst op Karper Magazine.Source: Karper magazine

Carpvalley nog een week beschikbaar in april!
Getagd op:
WhatsApp chat
%d bloggers liken dit: