Eindelijk was het dan zover. De eerste keer een buitenlandse vistrip.
Het water, LCA Lake, ligt gelegen in Noord Frankrijk. Op ongeveer vier en een half uur rijden van Utrecht.
LCA Lake is een water van ruim 5,5 hectare groot en heeft een diepte van ongeveer 5,5 meter. Omdat het water niet aan doorgaande wegen ligt en in een mooie, natuurlijke omgeving is het erg rustig.
Het water is zeer helder waardoor er sommige gedeelten zijn die stevig begroeid zijn met waterplanten. Met behulp van een fishfinder waarmee je de bodem kunt scannen en de informatie van de eigenaar van het water die je ontvangt op de dag van aankomst gaat het zeker lukken om de plekken te vinden die “kaal” zijn waar je je rig kunt neerleggen voor de karper.

Rondom het water zijn er geen stroom faciliteiten waardoor je genoeg powerbanks, aggregaat of een omvormer voor de auo mee dient te nemen als daar behoefte voor is. Het is bijna ondenkbaar om zonder boot naar toe te gaan omdat het water veel planten bevat waar de karper naar het inhaken graag naar toe gaat. Zonder boot ga je veel lossers krijgen en het is dus aan te bevelen om alles te drillen vanuit de boot.
LCA Lake heeft de beschikking over een douche en meerdere natuurlijke toiletten die verspreid staan rondom het water.

Je kan met de auto op de visplek aankomen en vanuit je auto zelfs vissen. Dit is heel lekker waardoor je niet hoeft te slepen met je spullen. Wanneer je partikels wilt worden deze ter plekke vers gemaakt maar moeten wel bij het reserveren worden opgegeven.

Nadat alle informatie is verkregen van de Engelstalige bailiff gaan we beginnen met opbouwen. We hadden bewust gekozen voor de maand mei vanwege de wat hogere temperaturen. Helaas gold dat niet voor ons want we hebben hagel en regenbuien, zon en nachtvorst gehad. Desalniettemin mocht mocht het de pret niet drukken en hebben we 12 vissen weten te vangen met zijn 2.
Er waren ook nog 2 andere teammembers van LCA aanwezig welke er 16 hebben weten te landen. Dus ruim 28 karpers in een week. Gezien de temperaturen zeker geen slecht resultaat.

Hieronder een filmpje gemaakt van de omgeving, het water en de vangsten uiteraard.
Samenvattend; Een hele leuke week gehad. Lekker rustige omgeving en goed gevangen. at wil een visser nog meer.
Zeer goed bevallen en voor herhaling vatbaar!

 

LCA Lake 4-11 mei 2019
WhatsApp chat
%d bloggers liken dit: