Vele karpervissers onder ons trekken vaak naar het buitenland om te karpervissen en voor ieder van ons is het geen geheim dat Frankrijk het Mekka geworden is voor het karpervissen. Maar niet elke karpervisser heeft zin om zo ver te rijden voor het vissen. Voor iedereen die wat dichter bij huis wil karpervissen is België zeker aan te raden. Wist je dat er in België zelf enkele zeer moeilijke wateren zijn waar het krioelt van de gesponsorde karpervissers. Denk maar aan het Kempisch kanaal of het Albertkanaal. Rara waarom het daar krioelt van de gesponsorde vissers. De vissen die daar worden gevangen zijn legendarisch, weet wel dat de dressuur op die wateren enorm hoog ligt.

Ook zijn er genoeg betaal wateren die zeker zijn aan te raden. Zo heeft The Carp Specialist alleen al 8 top wateren in België. Nog nooit gehoord van Timmy’s Lake ? Jaja, dit is in België. Er zijn nog tal van toffe wateren wanneer je wilt karpervissen in België.

Enkele voordelen aan België.

  • Het is niet ver rijden en toch heb je het gevoel dat je op vakantie bent. Net waar vele karpervissers naar opzoek zijn.
  • Iedereen spreekt er Nederlands, je kan ze dus perfect verstaan. Houd er wel rekening mee dat je in Wallonië er niet veel Nederlands sprekende mensen rondlopen.
  • Niet enkel heel wat top wateren, ook heel wat wateren waar het heel rustig vissen is.
  • Ze hebben er lekker bier…

Om rekening mee te houden.

  • In België mag je op openbare wateren maximaal met 2 hengels vissen.
  • Vergunningen kan je afhalen bij de Post. Houd er rekening mee dat in Wallonië een aparte vergunning nodig is.
  • Kijk op voorrand of je mag vissen met je voerboot of gewone boot. Mag niet overal.

Nachtvissen in België.

Ook voor het Nachtvissen zijn er nog enkele extra regels. Eerst en vooral heb je voor openbare wateren al een ander visvergunning nodig. Je moet een groot visverlof kopen bij de Post om te mogen nachtvissen. Ook mag het zeker en vast niet op alle openbare wateren. Hier kan je alle karperwateren vinden waar je kan nachtvissen in België.

Karpervissen in België
WhatsApp chat
%d bloggers liken dit: