Dory, de schattige naam past perfect bij deze kleine onderwater drone van fabrikant Chasing. Kleiner dan een A4 papier en gemakkelijk te vervoeren in een rugzak.

Bestuur de drone door middel van een app op je smartphone of tablet. De drone filmt in full HD en kan ook foto’s maken van de onderwaterwereld. De drone heeft twee ingebouwde lampen en kan tot vijftien meter diep onderwater. De prijs voor deze gave gadget is € 549 (gratis verzending). Nu verkrijgbaar bij Onderwaterhuis.NL.

Wifi-boei in verbinding met je smartphone of tablet

Om de Dory te besturen gebruik je je eigen smartphone of tablet met een speciale app. Daarmee sta je in verbinding met een boei. De onderwater drone is met een vijftien meter lange kabel verbonden aan de drijvende boei.

Om de Dory te besturen gebruik je je eigen smartphone of tablet met een speciale app. Daarmee sta je in verbinding met een boei. De onderwater drone is met een vijftien meter lange kabel verbonden aan de drijvende boei.

Vervolgens kun je door middel van de app de drone laten duiken naar maximaal vijftien meter. Je kunt de drone 45 graden kantelen onder water, zodat je richting wateroppervlak kunt filmen en ook de zon mooi in je beelden terug kunt laten komen. Kantel de drone 45% naar beneden als je juist de bodem in beeld wenst te brengen. Wil je de drone op een vastgestelde diepte laten varen? Dat kun je ook instellen in de app. De bediening is heel eenvoudig. Aanbevolen wordt de Dory in kalm water te gebruiken. Plug, plons en play!

Beeld

De Dory beschikt over twee ingebouwde lampen van ieder 250 lumen voor belichting van je beelden.

De Dory beschikt over twee ingebouwde lampen van ieder 250 lumen voor belichting van je beelden.

De kleurtemperatuur is 4500-5000k. Je kunt video maken in Full HD (1920×1080 30fps MP4). Maar uiteraard kun je ook foto’s maken met deze drone (resolutie 2MP, 1920×1080 JPG). Wil je de beelden wat effecten meegeven? Dat kan met één van de 19 beeldfilters en een eenvoudige videobewerkingsmogelijkheid via de app.

Meer specificaties:
– Lens: f/1.6
– Sensor: CMOS 1/2.9″
– ISO bereik: 100-3200
– Beeldhoek: 100°
– opslagcapaciteit van 16 GB
– Afmeting drone: 247 x 188 x 92mm
De runtime van de drone is ongeveer 1 uur. Daarna zal de 4800mAh-accu weer geladen moeten worden met de meegeleverde losse lader. Alleen de drone zelf hoeft opgeladen te worden.

Zo klein is de Dory onderwater drone!

Zo klein is de Dory onderwater drone!

Boei
De boei is ook klein: 130 x 130 x 88 mm en weegt 160 gram. Het maximale wifi-bereik is vijftien meter. Indien gewenst kan er een veiligheidskoord aan de boei vastgemaakt worden. (Een dergelijk koord wordt meegeleverd bij de optionele rugzak).

Samen bedienen
Je kunt samen aan de slag met deze drone. Je kunt de bediening splitsen. Eén persoon heeft dan de controle over drone, terwijl de andere persoon de controle heeft over de camera. Voor meer professionele beelden werkt dat natuurlijk ideaal. Ga je gewoon voor de fun met de Dory aan de slag? Extra leuk met zijn tweeën met deze Device Co-play functie van Dory.

Social media
De beelden zijn daarna heel simpel te delen op Facebook, Instagram en andere social media. Zelfs live streamen van je avonturen onder water met de Dory is mogelijk!

Rugzak (optioneel)

De Dory drone en alle accessoires passen perfect in de bijpassende rugzak.

De Dory drone en alle accessoires passen perfect in de bijpassende rugzak.

De drone weegt maar 1,1 kg. Bij de rugzak ontvang je als extra accessoire ook een veiligheidskoord. Hiermee kun je de Wifi boei aan je pols vastmaken. In de rugzak vind je ook een handdoekje, zodat de drone netjes droog in de rugzak kan worden opgeborgen.

Dory in actie

Benieuwd naar de Dory? In onderstaande video’s zie je de Dory in actie.

Verder en dieper?

Is vijftien meter diep en ver niet genoeg? De grote broer van Dory heet de Gladius MINI 4K onderwater drone. Die kan maar liefst tot 100 meter diep en ver. Deze drone is via een kabel verbonden aan het basisstation dat op de wal staat. Het basisstation zorgt voor de verbinding met de controller en je smartphone. Deze drone biedt tevens 4k video en meer krachtige lampen (ieder 1200 lumen) die traploos dimbaar zijn. De vaartijd van die drone is twee uur. Op verschillende vlakken biedt de Gladius MINI dus weer extra’s.

Een onderwater drone huren
Wil je een keer aan de slag met een onderwater drone? Voor de lol, voor een inspectie of voor een shoot? De Gladius MINI 4K onderwater drone hebben we ook beschikbaar in de verhuur. Meer info over het huren van een onderwater drone op onze website.

Vragen?
Iets niet duidelijk? Neem gerust contact op: info@onderwaterhuis.nl of bel +31 (0)165 – 553 944. Of kom langs in onze showroom in Oud Gastel. We helpen je graag.

Dory snel in huis?

Geen verzendkosten! Op werkdagen voor 17.00 uur besteld? We verzenden Dory gelijk dezelfde dag nog.

Geen verzendkosten! Op werkdagen voor 17.00 uur besteld? We verzenden Dory gelijk dezelfde dag nog.

 

Bekijk ook:
https://karper-magazine.nl/de-splashdrone-3-van-swellpro/
https://karper-magazine.nl/professional-power-waar-je-ook-gaat/
https://karper-magazine.nl/houd-je-adem-in-voor-blue-planet-ii/

Het bericht Dory, de nieuwe kleine onderwater drone verscheen eerst op Karper Magazine.Source: Karper magazine

Dory, de nieuwe kleine onderwater drone
Getagd op:
WhatsApp chat
%d bloggers liken dit: