Me nichtje Esmee, bijna 13 jaar, gaat nu bijna 2 jaar, af en toe mee met vissen.
Sinds ze haar eerste karper gevangen heeft, is ze ook verslaafd geraakt aan het karpervissen.
Ze heeft een oude hengel van mij gekregen maar het werd wel tijd voor een eigen setje.
Haar reeds gespaarde zakgeld is opgegaan aan een onthaakmat, banksticks en de rest van het voor ons bekende kleine grut.
Dus er bleef geen geld over voor eigen hengels en een rodpod.
Mijn vismaat Rene, is daarom op marktplaats gaan zoeken voor een setje hengels met molens. Deze werden met moeite gevonden omdat iedereen is gaan vissen in de corona tijd.
Maar zoeken wordt beloond. Afgelopen woensdagavond met Esmee naar Den Bosch gereden en daar een leuk setje opgehaald en van die meneer kreeg ze de rodpod er nog bij ook. Deze heeft ze van Rene gekregen wat natuurlijk superlief is!
Helemaal trots met haar eigen set zijn we op 19 juni 2020 naar Andijk gegaan en besloten om de middag en de avond te gaan vissen.
Toen we aankwamen hoorden we al van de reeds aanwezige vissers dat de vangsten slecht waren vandaag. Maar als je de hengels niet in legt van je sowieso niets dus alles optuigen en neerzetten.
De hengels lagen al snel in. We moesten wel lang wachten op de eerste run maar die was gelukkig op een van haar hengels! Dus deze konden gelijk getest worden.
Alles helemaal zelf gedaan! Vis weten te drillen, met scheppen wel even geholpen, maar daarna natuurlijk op de foto en de karper netjes weer terugzetten.
Esmee wist deze avond 2 karpers te landen en Rene 1. Helaas heb ik verstek laten gaan en ben zonder vangsten weer naar huis gegaan maar ik heb genoten!
En daar doen we het voor. Niet voor niets onze slogan van LCA Tackle: Enjoy Fishing!
Nou dat hebben we gedaan!

Hieronder een kort filmpje van de vangsten.

Vissessie 19 juni 2020
WhatsApp chat
%d bloggers liken dit: