In de afgelopen periode is er veel te doen geweest over de organisatieontwikkeling van Sportvisserij Nederland, met name door Corona hebben ze veel hinder ondervonden om dit proces slagvaardig te doorleven. Sportvisserij Nederland stelt dat dit iets is wat we “samen” moeten doen, met wie ze dat “samen” dan precies bedoelen is ons niet duidelijk.

Wel zijn er diverse gesprekken met de federaties gevoerd en ongeveer anderhalf jaar geleden is er een enquête onder alle hengelsportverenigingen gehouden. Daarnaast heeft onze voorzitter ruim 2 jaar geleden (24 april 2019) eenmalig een bijeenkomst hierover bijgewoond. Daarna hebben we nooit meer iets hierover vernomen en is de HSV’en, voor zover wij weten dan, nooit meer iets gevraagd.

Desondanks verwacht het Landelijk bestuur begin juni het advies van de adviseurs -bestaande uit meerdere scenario’s. Dat advies wordt vervolgens besproken met de federaties, en nu komt het:
“Het bestuur van Sportvisserij Nederland heeft uitgesproken dat het voor hengelsportverenigingen ook mogelijk moet worden gemaakt om vragen te kunnen stellen en van gedachten te kunnen wisselen over het aangeboden advies middels enkele digitale bijeenkomsten. De data voor deze bijeenkomsten worden op de site van uw federatie en Sportvisserij Nederland gezet, zo gauw het advies er is”.

Dat klinkt dan wel weer alsof ze liever niet hebben dat HSV’en komen opdraven. Ons bestuur hecht hier echter, vooral ook gezien de historie, bijzonder veel belang aan en heeft eigenlijk maar 1 advies: NIET verder met de heersende kliekjes maar starten met een gezond nieuw bestuur zonder dubbele petten of enig ander persoonlijk belang in de hengelsport. Dat zou een mooie start zijn.

The post De organisatieontwikkeling bij Sportvisserij NL appeared first on HSV Almere.Source: HSVOG

De organisatieontwikkeling bij Sportvisserij NL
Getagd op:
%d bloggers liken dit: