De Longshank X is een langstelige haak met een scherpe rechte punt. Het model is echt gemaakt om te prikken en reageert door de langere steel ontzettend snel. Vissers zoals David Wouters, Mario Gijbels en tal van anderen zweren bij dit model en ook anderen zetten hem graag in. Het model haak komt zeer goed tot zijn recht op kortere onderlijnen die er voor zorgen dat je de vis niet te diep in de bek kan prikken. Zo knoopt Rob Burgess er zijn zeer korte Solid Bag onderlijnen mee en is hij er van overtuigd dat de haak hem helpt om meer vissen te prikken.

De getoonde rig laat zich perfect vissen met kleinere wafters en bodemaas. Bij het gebruik van wafters dien je er op te letten dat het drijfvermogen zo in balans is dat de haak plat op de bodem blijft liggen. Waar nodig kan je wat van een wafter af knippen of kiezen voor een kleiner formaat haakaas.
Indien je op een zachtere bodem vist kan je de korte onderlijn goed combineren met een helikopter loodsysteem. Daarbij kan je de kralen opschuiven en zo zorgen dat de rig niet in de troep verdwijnt. We adviseren overigens om een Longshank X niet voor het zwaardere obstakelvissen te gebruiken. De langere steel die in je voordeel werkt bij het prikken van de vis kan dan namelijk als een hefboom werken en voor lossers zorgen.

Voor het volgen van de stappen heb je de volgende items nodig:

* Korda Longshank X maat 6
* Korda Kamo Coated onderlijnmateriaal
* Korda Kicker (medium formaat)
* Korda Silicone Tubing
* Korda Dark Matter Anti Tangle Sleeve (korte uitvoering)
* Korda Razor Blade (schaar)
* Korda Baiting Needle
* Korda Pulla Tool
* Mainline Pastel Barrel Wafter of ander haakaas naar keuze

In de “Stap Voor Stap Uitgelegd” playlist tref je video’s aan waarin we op een duidelijke manier uitleggen hoe je montages in elkaar zet, onderlijnen knoopt en het maximale uit je end tackle haalt. Het zijn de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen en ze zijn volledig gericht op het helpen van karpervissers om meer vis te vangen.

Volg ons op:

Instagram: https://www.instagram.com/korda_benelux/
Facebook: https://www.facebook.com/KordaBenelux/
Web: http://nl.korda.co.uk

Vergeet niet jezelf te abonneren op het YouTube kanaal van Korda TV Benelux, je kan op deze link klikken om je meteen te abonneren en geen video meer te missen. Natuurlijk kun je alle video’s ook terugvinden op Carpfreakz.nl Like onze Facebook pagina door hier te klikken en/of volg ons op Instagram en mis niets.

Deze video had al 14 likes op youtube gekregen voor deze op carpfreakz.nl geplaatst is. Vergeet niet hieronder een waardering in sterren te geven en onderaan een duimpje omhoog te geven om de makers te waarderen.

The post Hoe knoop je een winter rig voor wafters en bodemaas? – Stap voor stap uitgelegd appeared first on Carpfreakz.nl.Source: Carpfreakz

Hoe knoop je een winter rig voor wafters en bodemaas? – Stap voor stap uitgelegd
Getagd op: