De afgelopen maanden hebben de Almeerse politieke partijen een coalitie gevormd waarmee ze uiteindelijk een meerderheid in de raad hebben wat natuurlijk een vereiste is om te kunnen ‘regeren’. Men zoekt dan naar gezamenlijke standpunten en een ieder eist natuurlijk ook een stukje uit het eigen partijprogramma op.

Zodra een PvdD in de coalitie een plekje krijgt weet je als hengelsportvereniging wat er gaat gebeuren: het stokpaardje ‘pijn bij vissen’ komt op tafel en discussie daarover is niet mogelijk. Zelf ontbeert men de kennis maar afwijken van het landelijk partijstandpunt is geen optie. Je zal je dus moeten richten op coalitie partners waarmee je deze discussie wel kunt voeren, dat was de reden waarom wij, zodra wij kennis genomen hebben van het akkoord, alle raadsleden benadert hebben. Helaas is het natuurlijk niet zo dat men een dergelijke passage zomaar weer verwijdert, maar u heeft (wanneer u het debat geeft gevolgd) kunnen zien dat al onze inzet door diverse partijen goed ontvangen is. Wat wel opmerkelijk is, is dat VVD en CDA dit akkoord (en daarme de hetze tegen de sportvisserij) ondersteunen, zeker wanneer je bedenkt dat de vorige voorzitter van Sportvisserij Nederland (dhr. Menno Knip) uit het VVD nest komt terwijl de huidige voorzitter (mevr. v Kampen) een CDA achtergrond heeft. Is de Landelijke partijpolitiek dan anders dan de lokale politiek, is meedoen belangrijker dan partijstandpunten?

Een hengelsportvereniging draait niet meer om klaverjassen en wedstrijdjes, anno 2022 is het hobby, verstandig beleid voeren en vooral politiek bedrijven. Een enorme opgave voor vrijwilligers die iik nog gewoon een 40 urige werkweek hebben maar we zullen eruit halen wat erin zit.

The post Hetze tegen de hengelsport: de stand van zaken appeared first on HSV Almere.Source: HSVOG

Hetze tegen de hengelsport: de stand van zaken
Getagd op: