De afgelopen weken hebben wij ons uiterste best gedaan om standpunten te bemachtiging van partijen die meedoen aan de verkiezingen voor zowel de Provinciale Staten als voor de Waterschappen. Eigenlijk is de opbrengst van deze inspanningen, zeker waar het de Provinciale Staten betreft, best wel treurig: Weinig partijen nemen de moeite om te reageren maar voor coalitiepartijen in Almere is dat misschien wel logisch. Partijen waar we mee gesproken hebben (VVD en CDA) zijn helemaal niet anti-hengelsport maar hebben zich laten meeslepen in een coalitieakkoord waarin, zo bemerkten ze later, de hengelsport er niet best uit kwam. En dan kan je een maand later moeilijk gaan toepen dat je de hengelsport een warm hart toedraagt, die snappen wij wel. Ook met de PvdA hebben wij positieve ervaringen, waarom die niet gereageerd hebben is voor ons een raadsel. Gelukkig zijn er ook partijen die wél gereageerd hebben, maar de spoeling is dun.

Voor de Waterschappen hebben we wel een aantal reacties mogen ontvangen, wij denken dat u daar wel een keuze kunt maken zonder uw eigen politieke voorkeur te verloochenen. Kortom: morgen mag u stemmen, ga morgen vooral ook stemmen. Stemmen voor Provinciale Staten zegt u misschien niks, maar indirect kiest u hiermee voor de 1e Kamer die op haar beurt weer grote invloed uitoefent op de 2e Kamer.


Niet stemmen zal vooral partijen als de PvdD in de kaart spelen. Dit zijn 1 issue partijen, in het geval van de PvdD alles voor de beestjes en de overige (maatschappelijke) problemen hoor je ze niet over (zie Twitter). En er zijn nou eenmaal veel mensen die ook niet verder kunnen kijken ……….

 

DUSSSSSS: “GA STEMMEN!!!!”

The post Hoppa! Morgen gaan we stemmen, maar op wie? appeared first on HSV Almere.Source: HSVOG

Hoppa! Morgen gaan we stemmen, maar op wie?
Getagd op: