veluwemeer
Veluwemeer

Als je op zoek bent naar een mooie bestemming om te karpervissen, dan zijn de Randmeren in Nederland zeker een aanrader. Deze grote meren in het midden van het land zijn populair onder vissers vanwege de goede visstand en de mooie omgeving. In deze blog vertellen we je meer over de Randmeren en geven we je tips voor het vissen op karper.

 

De Randmeren zijn ontstaan door het afsluiten van de Zuiderzee en vormen nu een groot watersportgebied in het midden van Nederland. Het gebied bestaat uit 12 verschillende meren, waarvan het Veluwemeer, het Eemmeer en het Wolderwijd de populairste zijn bij karpervissen. Deze meren zijn met elkaar verbonden en bieden volop mogelijkheden om te vissen.

Karpervissen op de Randmeren.

De Randmeren staan bekend om de goede karperstand en er worden regelmatig grote karpers gevangen. Wil je succesvol zijn als karpervisser op de Randmeren, dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn.

Interessantste randmeren:

Wolderwijd

Richt je op de populairste meren met het beste karperbestand. Het is niet voor niks dat er jaarlijks het RCC “Randmeren Carp Cup” op het Veluwemeer wordt georganiseerd. De karpers kunnen hier in de zomer goed doorbrengen vanwege het ruime aanbod van natuurlijk voedsel. Het Wolderwijd en het Eemmeer zijn in het voorjaar en najaar goede wateren om naar af te reizen want dan trekken de groepen karpers over deze meren van en naar de winterstek.

Om succesvol te zijn geven we je een aantal tips:

Zoek de juiste stek:

De Randmeren zijn groot en het kan lastig zijn om de juiste stek te vinden. Ga daarom op zoek naar plekken waar de karper zich graag ophoudt, zoals bijvoorbeeld bij de taluds of tussen de lelies en andere losstaande waterplanten. Google maps en Sonar Chart Viewer zijn goede hulpmiddelen als je een indicatie van de dieptes wilt krijgen of indicatie van de waterplanten.

Gebruik het juiste aas:

Karpers op de Randmeren zijn niet kieskeurig als het om aas gaat. Maar er is naast brasem ook veel andere grote witvis aanwezig, dus je moet je wapenen tegen de bijvangst. Zorg daarom dat je het juiste aas gebruikt, zoals harde boilies of harde particles zoals tijgernoten. Voer verspreid langs de taluds of rietkragen om meerdere karpers vast te kunnen houden op de stek.

Gebruik de juiste techniek:

Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken bij het vissen op karper. Gebruik bijvoorbeeld een goede werptechniek richting de vaargeul, houdt rekening met de schuurbestendigheid van je lijn in verband met mossels en obstakels. 

 

Neem een rubberboot en waadpak mee om echt succesvol te zijn, het grootste gedeelte naast de vaargeul is nog geen 1 meter diep dus je kunt je lijnen uitlopen. Als je de vaargeul of andere diepere delen over moet varen is de rubberboot aan te raden. Zo kun je eenvoudig goede wiervrije stekken kiezen en eventuele schoongegeten plekken op de bodem vinden.

Visvakantie in Nederland.

Wil je de randmeren echt goed aanpakken? Boek dan een visvakantie in Nederland en ontdek het vissen op de Randmeren als karpervisser. Er zijn verschillende campings en vakantieparken in de buurt waar je goed kunt verblijven. Vanuit het vakantiepark of camping kun je gerust een plan van aanpak maken voor de visdagen of nachten. 

 

De Randmeren zijn een waar karperparadijs in de BeNeLux en een populaire bestemming onder vissers. Met de juiste voorbereiding en techniek kun je hier mooie vangsten behalen.

Het bericht De Randmeren: Een waarkarperparadijs verscheen eerst op De Karpervisser.Source: de karpervisser BE

De Randmeren: Een waarkarperparadijs
Getagd op: