Karper vissen tussen de rotsen op het Spaanse eiland Gran Canaria

Gran Canaria is een van de Canarische eilanden in de Atlantische oceaan dat hoort bij Spanje. Het eiland is van vulkanische oorsprong en heeft een rijke geschiedenis.

Gran Canaria is dan ook een prachtige vakantie bestemming met die vele mooie luxe hotels met daaraan grote zwemparken omringt door grote maar indrukwekkende bergen met een unieke flora & fauna. Daarmee is het de perfecte vakantie bestemming voor mij en me gezin om voor even de koude winter in Nederlandse te ontvluchten. De eerste dagen doe ik het rustig aan en ben ik voornamelijk samen met mijn gezin te vinden aan het grote zwembad dat direct aan ons hotel grenst, het weer is erg lekker voor Nederlandse begrippen want het is gemiddeld 25 graden Celsius en is het erg goed uit te houden. Al snel gaan de eerste vakantie dagen voorbij en houdt ik mij steeds meer bezig met de twee daagse vis sessie dat staat gepland, ik huur een auto en ik maak mijn karper spullen vis gereed voordat ik in de vroege ochtend uren de bergen inrijdt naar het mooie meer dat (Presa de Chira) word genoemd.

D-DAY
Ik heb mijn telefoon wekker om 5;45 gezet en ik vond het maar moeilijk om de slaat te vatten, nog half slaapwandelend loop ik bepakt met mijn tas met daarin mijn camera spullen en nog een tas gevuld met de benodigde vis spullen voor de 2 daagse karper sessie. eenmaal in de auto is het maar liefst 1 uur en 25 minuten rijden vanaf de hotel waarin ik met mijn gezin verblijf, na 35 minuten rijden word het langzaam ligt en begint dan eindelijk de tocht langs, en door de bergen. tijdens de rit kijk ik mijn ogen uit want links van mij zie ik de diepe dal tussen de bergen van wel honderden meters diep, en rechts van mij staan er diverse soorten prachtige vroeg groei bloesems in allen soorten en kleuren maar ook vele tropische planten zoals de cycas, aloea vera’s en palmbomen maken het samen tot een prachtige aanzicht.

Eindelijk ben ik aangekomen bij Chira Lake en ik zie dat Dave de Engelsman mij al staat op te wachten om mij de hengels met molens en onthaakmat te overhandigen, en kan mijn vis sessie eindelijk van start gaan. het is 250 meter berg afwaarts dat ik aan het mooie meer sta en kan ik eindelijk beginnen met de hengels in gereedheid te brengen. het enige verschil met mijn visserij in Nederland is dat je eigenlijk altijd een meter of 6 maximaal uit de kant vist dit doordat elke meter verder uit de kant het ook meteen weer zo’n 80 centimeter dieper is. Doordat ik tussen en over stenen heen vis moet ik er rekening mee houden dat de leader en het onderlijn materiaal zeer soepel is en schuur bestendig is, zodat alles mooi wegvalt over de stenen en allen oneffenheden op de bodem.

Terwijl de rigs ter water liggen en ik aan het genieten ben van het prachtige weer en unieke vis omgeving word mijn aandacht getrokken door een flinke plons precies op de plek waar 1 van me rigs is ingegooid, niet veel later word ik opgeschrikt door een keiharde aanbeet en lukt het mij nog net om de video camera erbij te pakken zodat ik alles kan vast leggen. Na een spannend gevecht en een hoop gebonk aan de hengel lukt het mij eindelijk de net onder een prachtige rijen karper te schuiven, een kleine kreet van blijdschap is wat volgt YESSS. Alles wat ik doe leg ik vast op mijn video camera en maak wat foto’s voordat ik de karper weer terugzet in het meer.

Check de videoooooooo !!!!!!!!!!!

Vergeet niet jezelf te abonneren op het YouTube kanaal van Boezembaits, je kan op deze link klikken om je meteen te abonneren en geen video meer te missen. Natuurlijk kun je alle video’s ook terugvinden op Carpfreakz.nl Like onze Facebook pagina door hier te klikken en/of volg ons op Instagram en mis niets.

Deze video had al 57 likes op youtube gekregen voor deze op carpfreakz.nl geplaatst is. Vergeet niet hieronder een waardering in sterren te geven en onderaan een duimpje omhoog te geven om de makers te waarderen.

The post Karpervissen op het vulkanische eiland gran canaria – PART 2 – carpfishing in the vulcanic mountains appeared first on Carpfreakz.nl.Source: Carpfreakz

Karpervissen op het vulkanische eiland gran canaria – PART 2 – carpfishing in the vulcanic mountains
Getagd op: