De dierenambulance heeft afgelopen maand 4 vogels aangetroffen die meer of minder verstrikt waren geraakt in nylon draad ‘achtergelaten’ door sportvissers: 2 meerkoeten, een jonge zwaan en een nijlgans. Dat is natuurlijk iets wat geen enkele hengelsporter op zijn geweten wil hebben maar lijnbreuk kan helaas gebeuren. Jammer dat dan door een medewerkster van de dierenambulance de hengelsport direct gelijkgesteld wordt aan ‘dierenleed’ waar je eigenlijk direct mee zou moeten stoppen en ook jammer dat Omroep Flevoland een dergelijke mening (meer is het niet) een podium geeft.

Opmerkelijk omdat we nooit horen wat de oorzaak is van al die ándere incidenten waar de dierenambulance voor moet uitrukken en het is jammer dat er altijd weer een aanleiding gezocht moet worden om maar weer eens de tunnelvisie van de dierenbescherming te verkondigen, selectieve verontwaardiging ten top.

We gaan niet opsommen wat de positieve bijdrage van de hengelsport is met betrekking tot welzijn van vissen en mensen en wat we doen aan voorlichting en educatie. Wel willen we alle hengelsporters er maar weer eens op wijzen dat voorkomen beter is dan genezen. Maar de meeste wisten dat natuurlijk allang.

Overigens is het niet nieuw om sportvissers klakkeloos weg te zetten als dierenbeulen en, wanneer er vervolgens om uitleg wordt gevraagd (let wel: geen meningen maar wetenschappelijk onderbouwde argumenten) er een stilte volgt. En dat mevr. Veenstra er weer als de kippen bij is om dergelijke stemmingmakerij te delen is ook niks nieuws:

Nog even over Kjell ……..

 

 

The post Selectieve verontwaardiging: daar gaan we weer appeared first on HSV Almere.Source: HSVOG

Selectieve verontwaardiging: daar gaan we weer
Getagd op: