Op de valreep van 2023 werden wij via deze mail benadert door Egbert Lobée van de Stichting Gezond Water (SGW) m.b.t. een handhavingsverzoek op loodvrij vissen bij onze eerstvolgende karperwedstrijd. Blijkbaar bestaat er volgens deze stichting een verbod op vislood hoewel wij er niet helemaal uitkomen wat ze nou precies bedoelen. Misschien komt u eruit wanneer u deze brief uit de bijlage leest? Naar ons idee is er aan die brief geen touw vast te knopen maar misschien doen ze dat wel bewust zo (oud trucje)?

Inderdaad pleiten wij graag voor loodvervangers, maar niet omdat wij (zoals dhr. Lobée geconcludeerd) overtuigd zijn van het enorme verlies van vislood door sportvissers. Wel zijn wij altijd voorstander van verbetering en dus alternatieven, vandaar ook onze inspanningen hiertoe. Daarnaast willen wij sportvissers kennis laten maken met de beschikbare loodvervangers maar zijn wij tegen dwang. Loodvervangers opdringen is net zoiets als de atletiekvereniging dwingen om op houten klompen te gaan rennen. Beter voor het milieu maar niet haalbaar.

Het is wel aardig dat SGW overheden voor ons wil benaderen voor een financiële bijdrage maar als zij zich ook maar een klein beetje verdiept hadden, dan hadden zij geweten dat deze regeling met het Waterschap al vanaf begin 2023 bestaat. Daarnaast vragen wij ons af hoe zij deze hulp dan voortgang willen geven, misschien middels een ‘vrijblijvend advies’ over een bij hun bekende leverancier? Hier komt dan misschien ‘zomaar’ een ander bedrijf in beeld: Modified Materials (www.modifiedmaterials.nl).

Op de website van Modified Materials lezen we het volgende:
Modified Materials is een ingenieursburo gespecialiseerd in polymeer kennis, verwerking van kunststoffen en productontwikkeling in kunststof. We willen het belang van onze klanten zo goed mogelijk dienen, en werken daarbij graag samen met anderen, vaak ook op locatie bij de klant. Naast werk voor derden, ontwikkelt Modified Materials ook voor eigen rekening en risico. In de eigen projecten wordt steeds een verbetering voor mens en milieu als uitgangspunt genomen. Recycling van plastics en de ontwikkeling van alternatieven voor lood gebruikt in de sportvisserij is daarvan het belangrijkste projecten.

Niks mis mee zou je denken maar het wordt wel een dingetje als je even verder kijkt, Modified Materials BV werd in 2006 namelijk opgericht door dhr. Jos Lobée. Niet Egbert dus (die van de verstuurde mail) maar Jos. Familie, een broer misschien? Riekt dit naar een vorm van belangenverstrengeling?

Een jaar of 4 geleden heeft Egbert ook al gemeentes en overheden bestookt met dergelijke mailings. In Almere had de verantwoordelijke ambtenaar al snel de ‘link’ tussen Egbert en Jos in beeld, wij zijn benieuwd of dat een paar jaar later bij de volgende poging wederom zo is of dat de gemeente zich laat leiden door emotie i.p.v. feitenkennis. En dan is de grote vraag hoe je iets wat niet verboden is gaat handhaven. Opmerkelijk allemaal, wordt vast nog wel vervolgt.

The post Familie Lobée (weer) op het oorlogspad? appeared first on HSV Almere.Source: HSVOG

Familie Lobée (weer) op het oorlogspad?
Getagd op: