Op de valreep van 2023 werden wij via deze mail benadert door Egbert Lobée van de Stichting Gezond Water (SGW) m.b.t. een handhavingsverzoek op loodvrij vissen bij onze eerstvolgende karperwedstrijd d.d. 11 februari. Blijkbaar bestaat er volgens deze stichting een verbod op vislood hoewel wij er niet helemaal uitkomen. Misschien komt u eruit wanneer u deze brief uit de bijlage leest? Naar ons idee is er aan die brief geen touw vast te knopen maar misschien doen ze dat wel bewust zo (oud trucje). Je laat als lezer de details dan al snel voor wat ze zijn en alleen de grote lijnen blijven ‘hangen’.

Inderdaad pleiten wij graag voor loodvervangers, maar niet omdat wij (zoals dhr. Lobée geconcludeerd) overtuigd zijn van het enorme verlies van vislood door sportvissers. Wij zijn voorstander van verbetering en dus alternatieven en blijven activiteiten ontplooien om loodvrij vissen te promoten, vandaar ook onze reeds gedane inspanningen hiertoe. Wij willen sportvissers graag kennis laten maken met de beschikbare loodvervangers maar wij zijn pertinent tegen dwang. Loodvervangers opdringen is net zoiets als de atletiekvereniging dwingen om op houten klompen te gaan rennen: beter voor het milieu maar niet haalbaar.

Het is wel aardig dat SGW overheden voor ons wil benaderen voor een financiële bijdrage maar als zij zich ook maar een klein beetje verdiept hadden, dan hadden zij geweten dat deze regeling met het Waterschap al vanaf begin 2023 bestaat. Daarnaast vragen wij ons af hoe zij deze hulp dan voortgang willen geven, misschien middels een ‘vrijblijvend advies’ over een bij hun bekende leverancier? Hier komt dan misschien ‘zomaar’ een ander bedrijf in beeld: Modified Materials (www.modifiedmaterials.nl).

Op de website van Modified Materials lezen we het volgende:
Modified Materials is een ingenieursburo gespecialiseerd in polymeer kennis, verwerking van kunststoffen en productontwikkeling in kunststof. We willen het belang van onze klanten zo goed mogelijk dienen, en werken daarbij graag samen met anderen, vaak ook op locatie bij de klant. Naast werk voor derden, ontwikkelt Modified Materials ook voor eigen rekening en risico. In de eigen projecten wordt steeds een verbetering voor mens en milieu als uitgangspunt genomen. Recycling van plastics en de ontwikkeling van alternatieven voor lood gebruikt in de sportvisserij is daarvan het belangrijkste projecten.

Niks mis mee zou je denken maar het wordt wel een dingetje als je even verder kijkt, Modified Materials BV werd in 2006 namelijk opgericht door dhr. Jos Lobée. Niet Egbert dus (die van de verstuurde mail) maar van zijn broer Jos die het commerciële belang van het loodvrij vissen op zich heeft genomen. Riekt dit naar een vorm van belangenverstrengeling? U mag het zeggen!

In april 2021 heeft SGW ook al gemeentes en overheden bestookt met dergelijke mailings. In Almere had de verantwoordelijke ambtenaar al snel de ‘link’ tussen Egbert en broer Jos in beeld, wij zijn benieuwd of dat een paar jaar later bij de volgende poging wederom zo is of dat de gemeente zich laat leiden door emotie i.p.v. feitenkennis. En dan is de grote vraag hoe je iets wat niet verboden is gaat handhaven. Opmerkelijk allemaal, wordt vast nog wel vervolgd.

The post Gebroeders Lobée weer op het oorlogspad? appeared first on HSV Almere.Source: HSVOG

Gebroeders Lobée weer op het oorlogspad?
Getagd op: