In het mooie landschap van Drenthe, Nederland, in de buurt van het plaatsje Rolde, ligt het betaalwater Carplantis. Deze 8 hectare grote zandafgraving is specifiek ingericht voor het vissen op karper. Door de aanleg van een viertal, zeer ruime, tweepersoons stekken (twee tenten) is er meer dan voldoende ruimte voor elke visser.

Het karperbestand op Carplantis is uniek te noemen voor Nederlandse begrippen en het gemiddelde gewicht van de karpers ligt ruim boven dertig pond (15kg), met een zeer groot aantal vissen boven veertig pond grens (20kg+)

Carplantis is geen water voor de beginnende karpervisser. Het grote diepteverloop en grillige karakter van het water vraagt wel om ruime ervaring. Carplantis is dan ook zeker geen zogenaamd “runs water”. Het is moeilijk om een gemiddelde te geven want het blijft natuurlijk vissen, maar gemiddelde een sessie van een week kan tussen de vijf en vijftien runs/aanbeten per stek produceren. Grote aantallen vangen hoeft u dus niet te verwachten, echter de kans op een drukke week is zeker wel aanwezig. En door het hoog gemiddeld gewicht, is de kans op het vangen van een grote karper daarentegen wel wezenlijk aanwezig.

Het karperbestand op Carplantis is uitzonderlijk te noemen. Het gemiddelde gewicht van de karper ligt boven de 16kg met een groot en snel stijgend aantal vissen boven de veertig pond (20kg). De grootste karper die tot op heden is gevangen (juni 2015) woog 53 pond (26,5kg). De kans op het vangen van een echt grote karper is dus aanzienlijk.

De karpers die er zwemmen zijn stuk voor stuk met de hand geselecteerd en specifiek gekweekt voor de hengelsport. De herkomst van de karpers is dan ook 100% bekend en afkomstig van het bedrijf Carpfarm.nl. Alle karpers zijn geregistreerd bij uitzet en aan de hand van deze data wordt de gezondheid en groei van de vis nauwlettend in de gaten gehouden.

Naast karper zwemmen er natuurlijk ook andere vissoorten om het water in balans te houden. Zo is er een groot bestand aan baars en snoek. Tevens zwemmen er zeelten, grote voorns en enkele brasems. Bijvangsten van brasem en zeelt zijn uitzonderlijk te noemen, zelfs als er met klein aas of particles gevist wordt.

  • Op Carplantis is het alleen mogelijk om gehele weken te reserveren en te vissen van vrijdag tot vrijdag.
  • Het vissen en het boeken gaat alleen per koppel op een stek.
  • Prijs per koppel per week is €750,- (€375.- p.p.p.w)
  • Prijs voor niet vissers per week (max 1 per visser) €100,-
  • U kunt geen stekken reserveren, wel een plaats voor een bepaalde week.
  • Elke vrijdag zal rond de klok van 13.00 geloot worden om de stekken tussen de aanwezige koppels.
  • Prijs om het gehele water af te huren voor een week (maximaal 8 vissers) is €3000.