Wanneer we inwerpen zonder hulpmiddelen liggen we eigenlijk “blind” te vissen. Je aas kan dus niet goed gepresenteerd  worden waardoor de kans op een “blank” ineens een stuk groter wordt. Nu weet ik wel dat het vissen heet en geen vangen maar niemand zit voor zijn plezier aan de waterkant zonder ook maar iets te vangen. We willen dus onze kans zo groot mogelijk maken.

Je kan een rubberboot met fishfinder nemen. Deze methode heeft alles wat je wilt maar de aanschaf is best wel prijzig. Denk aan boot, accu, fishfinder en dan nog de spullen waar je deze allemaal opslaat.

Een tweede optie is een voerboot nemen met fishfinder/sonarfone. Dit is natuurlijk erg mooi speelgoed alleen bij sommige voerboten is de prijs zelfs nog hoger dan van een rubberboot. Daarnaast zie ik toch vele voerboten met regelmaat storingen hebben.

Niet op al het water waar je wilt vissen mag je met een rubberboot je lijnen uitvaren en ben je dus afhankelijk van een voerboot. We willen dus iets hebben waarmee we kunnen zien hoe diep het is, of er obstakels op de bodem liggen, of we taluds kunnen vinden en dat natuurlijk voor zo min mogelijk geld maar wel van goede kwaliteit.

Na veel speurwerk op het internet is mijn oog gevallen op de Deeper pro+. Dit is dat wel weer de duurste, maar hier zit ook alles op voor de doorgewinterde karpervisser.

Als je dan het een en ander gaat vergelijken valt de fishfinder 3.0 gelijk al af want deze kan alleen maar via bluetooth verbinding maken waardoor het bereik in afstand ineens al een heel stuk kleiner wordt. De gegeven waardes die je hiernaar kan lezen zijn in de praktijk altijd iets minder in verband met diverse omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan weersinvloeden.

Er blijven 2 opties voor mij. De Pro en de Pro +.

 

Mijn keuze is daarin niet zo moeilijk. Ten eerste is het prijsverschil te verwaarlozen tussen beiden en de Pro + heeft GPS waarmee je zelf waterkaarten kan maken.

 

 

De Deeper Smart Sonar Pro + kost €239,- en is in vergelijking met een voerboot of rubberboot natuurlijk een stuk goedkoper. Een nadeel is dat je ten aanzien van een rubberboot of voerboot je lijnen niet kan uitvaren en moeilijker een voerplek kan aanleggen.
Dit is wel op te lossen omdat je weet waar de Deeper in het water ligt en daar naar toe kunt werpen met je aas in combinatie met een PVA  zakje met voer. En eventueel kan je ook met een spod bijvoeren op de plek waar je ligt.

Zoals je kunt lezen heeft elke methode voor en nadelen maar de belangrijkste voor mij is dat het wel betaalbaar moet blijven.
Veel informatie kan je ook vinden op http://www.buydeeper.nl/reviews/