In Nederland komen enkele soorten voor. Eigenlijk zijn het doorgekweekte vissen die niet op de officieel manier in ons water zijn gekomen. Ook de eerste karper niet zie de oorsprong van de karper. De meesten zullen het wel weten hoe ze er uit zien. maar toch even een opsomming.
Tot voorheen werd er voornamelijk 25 % wildbroed uitgezet omdat deze lekker sterk waren. maar bleven slank. Het gebeurd ook wel eens dat je een schub vangt met ongelijke schubpatronen. dit ook wel een warrelschub genoemd.
De schubben kunnen overal zitten. Er zijn geen voorschriften voor het schubben patroon. wel bekende soorten zijn de Valkerwaardspiegel en de Franse hoge rug variant.
Ook deze zijn in de Valkeswaardspiegel en in het Franse model terug te vinden.
Ook deze zijn in de Valkeswaardspiegel en in het Franse model terug te vinden.
Ook deze zijn in de Valkeswaardspiegel en in het Franse model terug te vinden. Mensen die zeggen een leder gevangen te hebben zitten er vaak naast. Een leder is een vis die over zijn gehele lichaam geen enkele schub heeft hoe klein dan ook.
De graskarper (Ctenopharyngodon idella) is een exoot in de wateren van de Benelux. De graskarper is een echte herbivoor. Hij wordt uitgezet daar waar beplanting in en langs het water als een probleem gezien wordt.
De Kroeskarper niet officieel een karper hij heeft wel enkele kenmerken die een karper ook heeft. Het topgewicht is rond de 2 kilo met een lengte van +/- 35 cm. |
Karper soorten