De Hoornse Hengelaarsbond  (HHB) heeft een eigen karperput genaamd de “Simaja Karperput” te Scharwoude. Deze is gevestigd aan de IJsselmeerdijk 16a, 1634 DM te Scharwoude nabij Hoorn.
De karperput is niet het gehele jaar door geopend. De informatie kunt u vinden op de website van de HHB. De put heeft een oppervlakte van circa 4 hectare en tussen de 3 en 4 meter diep.

De Simaja Karperput is geopend van zons-opgang tot zons-ondergang en wordt aan de hand van de table die op de website staat nageleefd.

Wanneer je hier wilt gaan vissen dien je naast de normale vispas ook in het bezit te zijn van een vergunning welke verkrijgbaar zijn bij de gastheren/controleurs op de Simaja Karperput.
Er mag niet met een derde hengel gevist worden in de put.
Een dagkaart kost 8 euro.

De karperput is te bereiken via een klein handbediend pondje (zie foto). Je moet dus met een trolly je spullen meenemen naar de waterkant. De paden langs de put zijn voorzien van gras en zien er keurig verzorgd uit. Picknicktafels aanwezig op sommige stekken en het is breed genoeg.

Het gros van de karpers zit tussen de 6 en de 20 pond. Zo nu en dan wordt een 20+ karper gevangen en uitgezonderd 30 ponders.